Gyllene champinjoner med grillade betor och snabb rödvinssås

plupp

Det här är mitt absolut första recept här på bloggen. Jag hoppas verkligen att ni kommer att tycka om det, för det gör jag! Den här rätten passar bra att göra när det är säsong för betor av alla sorter. Jag har använt polkabetor och gulbetor som inte bara är supergoda utan också är vackra att titta på. Rödvinssåsen är en förenklad rödvinssås som går mycket fort att göra. Känn dig välkommen att lämna respons i kommentarsfältet, frågor svarar jag gärna på!

OK, here we go!champinjoner

2 portioner
Betor i Ugn

Polkabetor 3 st små
Gulbetor 3 st små
Vitlök klyftor 5 st
Rapsolja
Flingsalt
Svartpeppar

1. Skala och skiva betorna i tunna skivor lägg i värmetålig form och ringla Rapsolja över.
2. Skala och lägg vitlöksklyftorna tillsammans med betorna.
3. Strö flingsalt och dra ett varv med pepparkvarnen.
Grilla i ugn på 225° tills betorna fått lite färg.
gulbeta

Snabb Rödvinssås med Apelsin
Rödvin 2 dl av bra sort (Jag använde alkoholfritt)
Rödvinsglögg 2 dl (2.2%)
Svampbuljong 1 tärning
Apelsin 1/2 st
Maizena 2.5 msk
Smör 1 sked

1. Lös upp buljongtärningen i 1/2 dl vatten och koka upp i liten kastrull.
2. Tillsätt vinet och glöggen och låt det sjuda.
3. Pressa i en apelsin, och tillsätt Maizena.
4. När såsen tjocknat, lägg i en sked smör.

Gyllene Champinjoner med Svartkål och Citron
Champinjoner 18 små
Svartkål 1 stor näve
Olivolja
Smör
En skvätt citron
Parmesan 1 dl
Flingsalt

stektachampinjoner  svartkål
1. Borsta av champinjonerna och stek i Olivolja och smör i järnstekpanna på medelhög värme.
2. När Svampen fått färg, lägg i skuren svartkål och låt den bli mjuk.
3. Pressa lite citronsaft och strö 1 dl riven parmesan och flingsalt över, dra bort från plattan. Lägg upp betor, svampröran och häll den smarriga såsen över, och bara njut!

3 reaktioner på ”Gyllene champinjoner med grillade betor och snabb rödvinssås

  1. Det där både ser och låter jättegott ut! Måste prova på i alla fall något liknande vid tillfälle!
    Är det bara jag som tänker att det i ingredienslistan snarare borde stå ”Vitlöksklyftor 5”, för jag gissar att det är det som gäller och inte 5 hela vitlökar? 😉 Fin blogg, kommer komma tillbaka! /Emma

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s