2 portioner
Brysselkålsallad
Färsk brysselkål 500g
Rödbetor 4 st medelstora
Granatäpple 1/2 (andra halvan kan du äta framför Lyxfällan)
Gurka 1/2 st
Pumpafrön 1 stor näve
Feta 150g (ett normalpaket)
Lime 1/2 st
Honung
Olivolja
Salt
1. Sätt ugnen på 200° skala rödbetorna och skär i delar stora som sockerbitar.
Lägg betorna på en plåt, häll olja och salta. In i nedre delen av ugnen.
2. Rensa brysselkål och dela i två. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme, när pannan är varm ringla i olivolja och häll i kålen. Rör inte för mycket! Kålen ska hinna få färg. Samtidigt som kålen steks,
3. Skala och gröp ur kärnhuset på den halva gurkan. Skär i tunna halvmånar.
Lägg gurkan i en skål, pressa över en halv lime, häll över lite olivolja och lite salt rör om.
4. Nu är kålen snart klar, kasta i pumpafrön och låt de steka med. Ringla över honung, ungefär 3 msk, och salta. Kålen ska bli riktigt sötsalt.
5. Lägg upp brysselkål på två tallrikar. Ta ut rödbetorna, och lägg dom ovanpå kålen. Fortsätt sedan med gurkan och smula över feta ost.
6. Skär av granatäpplets topp, och skär sedan längs med de vita strängarna. (som klyftor) Bryt granatäpplet i bitar och plocka av måttligt med kärnor så att de faller över salladen.
Tada!
Nu kan du äta.
Tack för receptet. Avnjutes nu i denna stund
GillaGilla
Hej johanna! vad roligt att du gillade receptet! kram
GillaGilla