Att variera sig i pastadjungeln kan vara svårt eftersom det finns så många möjligheter.
När inspirationen tryter kan det allt för ofta bli spagetti och tomatsås, eller pasta-pesto gjort på en färdigburk från Ica. Enkelt, gott men kanske lite långtråkigt.
Den här rätten är vad jag skulle kalla en hemlig klassiker. Den är salt, het och riktigt god.
Pasta med grillad paprika och halloumi
2 personer
Paprika 4 st (en röd, grön, gul och orange)
Vitlök klyftor 2 st
Chilifrukt 1/2 (beroende på styrka)
Timjan 1 kruka
Halloumi 200g (ett paket)
Rödlök (1 väldigt liten)
Solrosfrön 1/2 dl
Olivolja
Salt
Pasta 200 g
1. Sätt ugnen på 225°. Kärna ur paprikorna, hacka fint och lägg på plåt. Hacka chilifrukten, dra med fingret vid snittytan och smaka på fingret, om det bränner, ta halva. Om den är relativt mild, ta hela.
Skala vitlöken och skiva tunt, blanda med paprikan. Ringla över olivolja och salta, ca 1 tsk.
2. Ställ in i mitten av ugnen och ta ut efter ca 15 min när paprikan fått lite färg. Eftersom alla ugnar är olika, så är det viktigt att kasta ett öga på plåten efter ungefär 10 min.
3. Sätt på pastavattnet när paprikan är klar. Häll upp den varma paprikan i en stor skål.
4. Hacka timjan och den lilla rödlöken och blanda ner i paprikan.
5. Stek solrosfrön i liten panna på medelhög värme med lite olivolja och salt. Frön bränner lätt så ställ åt sidan när de blivit ljusbruna. Det går fort!
6. Salta pastavattnet och lägg i pastan när det börjat koka.
7. Skiva upp halloumi i små fyrkanter och stek i panna med olivolja på medelhög värme så att alla sidor får stekyta.
8. Häll pastan i ett durkslag och blanda sedan pastan med paprikan, lägg upp i två skålar.
9. Pressa lite saft från en citron över halloumin, fördela bitarna över pastan och avsluta med att strö över solrosfrön.
För bästa upplevelse, ät pastan tillsammans med en vän.
Nom nom!
Mums!! Det ser jättegott ut!
GillaGilla
Jag blev så pepp på denna bloggen så nu har jag lagat det här till middag ikväll. Det var gott, så tack för det! Tumme upp!
GillaGilla
Hej Emy! Vad roligt att du är pepp på bloggen och himla fint att du gillade den här pastan. Kram!
GillaGilla