Små knyten med aubergine, hasselnötter och feta

vegetariskaknyten  vegetariskplupp Deg:
Vetemjöl 500g
Torrjäst 2 msk
Vatten 3 msk
Mjölk 3 dl
Socker 2 msk

Fyllning:
Aubergine 2 st
Paprika 6 st
Vitlöksklyftor 3 st
Gul Lök 1 st
Hasselnötter 2 nävar
Fetaost 150g två paket
Färsk Koriander

Börja med degen. Blanda mjölet med jästen och sockret och arbeta in det i degspadet som du låtit bli fingervarmt i en kastrull.
Lägg degen i en bunke och låt den jäsa tills fyllningen är klar.

För att lyckas med Aubergine så är det viktigt att salta och låta Auberginen släppa lite vätska innan tillagning. På så sätt blir den mjukare och godare.
1. Finhacka och salta Auberginen och lägg i durkslag.
2. Finhacka paprikor, hasselnötter, vitlök och den gula löken.
3. Lägg ingredienserna på en plåt och häll rikligt med olivolja över.
4. Grilla på hög värme (250°) tills grönsakerna och nötterna fått färg och börjat dofta.
5. Ta ut plåten och häll upp i en skål/bunke, låt svalna.
6. Smula ner fetaost och hackad koriander.
7. Knåda degen och rulla ut den till en korvformad längd. Skär längden i 20 bitar och kavla ut varje bit till en liten platt cirkel.
8. Fyll varje cirkel med en stor matsked fyllning och vik sedan ihop degen så att det blir en halvmåne. Tryck ihop degens kanter med en liten gaffel. Vik halvmånens ändar till mitten och lägg den med ändarna nedåt på en plåt med bakplåtspapper. 9. Baka i ugnen i ca 10-15 min på 250° tills knytena fått färg.

vegetariskknyte kavel

Ät som snacks eller till en grönsallad. Nomnom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s