Cannellinisoppa
4 portioner
Morot 1 liten
Palsternacka 1 medium
Jordärtskockor 300g
Spetskål ca 100g (en tredjedel av ett huvud)
Potatis (fast) 5 små Buljongtärning (svamp)
2 st Kruspersilja 1 kruka
Canellinibönor 1 burk
1. Koka upp buljongtärningarna i ca 2 liter vatten. Använd en stor kastrull.
2. Skala och hacka jortärtskockorna och palsternackan fint. Skala moroten och skiva i tunt. Lägg i Buljongen och låt koka i ca 15 min.
3. Skär spetskålen tunt, skala potatisen och dela i kvartar. Lägg i buljongen och låt koka tills potatisen är mjuk.
4. Finhacka persiljan, skölj av bönorna. Om Jordärtskockan har skummat av sig (så att ett vitt skum ligger längs med kanten) så är det bara att använda en hålslev och lyfta bort det.
5. Tillsätt persilja och bönor, servera!