Spagetti med Skogschampinjonsås och syrlig Broccoli

Nästan alltid när jag gör spagetti med en gräddbaserad sås så väljer jag att blanda såsen tillsammans med spagettin innan servering. På det sättet jämnas smakerna ut och man är säker på att varje litet spagettistrå smakar ljuvligt. Det går att göra svampsås på tusen sätt och fler kommer, men detta är en otroligt enkel variant som blir supergod. Byt ut grädden mot soyagrädde och strö över krutonger istället för parmesan för att göra rätten vegansk. svampsås

plupp

Broccoli 1 huvud
Vitlök 1 klyfta
Skogschampinjoner 200g
Rödlök 1 st
Svampbuljong 1 tärning
Grädde 40% 2.5 dl
Basilika 2 krukor
Citron 1/2
Parmesan
Spagetti för 2 pers (ca 200g)

1. Sätt på pastavatten i en stor kastrull.
2. Finhacka rödlöken och vitlöken, fräs i sautépanna (eller stekpanna) tills löken blivit genomskinlig.
3. Borsta av svampen och finacka den.
Lägg i pannan och stek på medelhög värme tillsammans med löken tills svampen tappat vätska och blivit fast, börjat få färg.
4. Häll i grädde och lägg i en buljongtärning, låt koka på svag värme.
5. Skär broccolin i små buketter.
6. Lägg i pastan i det kokande vattnet.
7. Hetta upp olivolja i en stekpanna och lägg i broccolin. Låt de bara få färg och skaka stekpannan så att de vänder på sig. Strö över flingsalt och pressa över citron.
8. Hacka basilikan och häll av pastavattnet.
9. Häll i såsen och basilikan i spagettin, rör om.
Lägg upp i djup tallrik, lägg broccolin ovanpå och hyvla parmesan över.
Njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s