Röda nudlar
2 pers
Jordnöts eller rapsolja 4 msk
Risnudlar 200g
Körsbärstomater 250g (en liten ask)
Ingefära 1 tumme
Vitlök 1 klyfta
Tomatpuré ca 2 msk
Chiliflakes 2 små nypor (kan bytas ut mot halv medelstark chili)
Soya ljus (gärna kikkoman) 1 1/2 msk
Socker 1 msk
Salt 1 tsk
Färsk koriander 1 kruka
Cashewnötter (rostade och saltade) 1 1/2 dl
1. Sätt på vatten i en stor kastrull.
2. Skär tomaterna i halvor, hacka vitlöken fint, skala och riv ingefäran och lägg i liten kastrull. Tillsätt oljan och chiliflakes (eller halv chili) och värm upp på medelvärme tills tomaterna börjar tappa sina kärnor och bli grötig.
3. Tillsätt tomatpurén, fortsätt röra tills purén lösts upp bland tomaterna.
4. Lägg i risnudlarna i vattnet som du nu saltar. (rör lite i början så att de inte klibbar ihop sig)
5. Tillsätt soya, 2 msk vatten, två små nypor chiliflakes, socker och salt i tomatröran. Rör runt på medelvärme. Det ska ej koka hårt!
6. Hacka cashewnötterna och koriander grovt.
7. Häll nudlarna i durkslag, låt vattnet rinna av och häll sedan tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt tomatröran, de hackade nötterna och koriandern.
Rör om, lägg upp och ät med kompis!
Alltså det här låter så sjukt gott! Tack 🙂
GillaGilla