Scones till söndagsmys

Nybakade scones är bland det godaste jag vet.
Jag brukar ha björnbärssylt och herrgård på mina, vad föredrar du?

sconesbrodpluppScones
Vetemjöl 3.25 dl
Mjölk 2 dl
Strösocker 1 tsk
Smör 50 g
Salt 1 krm
Bakpulver 2 tsk

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
2. Smula ner smöret i mjölblandningen till en sandig konsistens.
3. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en deg.
4. Dela upp degen i 8 delar med en stor matsked.
5. Platta till varje liten degbit med mjölad hand.
6. Grädda tills de fått en fin färg i ca 10 min

Låt svalna lite, annars blir de allt för degiga när man skär upp dem.
Aprikosmarmelad eller kryddost, pålägg väljer du själv.
Men drick gärna en kopp Earl Grey till. Det tycker jag passar jättebra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s