Jalapeñobiffar
ca 8 biffar
Kidneybönor 1 burk
Jalapeno 1-2 st
Ägg ekologiskt 1 st
Färsk koriander 1 kruka
Ströbröd 1 dl
Sesamolja 2 tsk
Salt 1/2 tsk
Vatten 1 msk
1. Hacka 1 jalapeño grovt. Dra med fingret över snittytan/fröna och smaka, om det bränner, nöj dig med en. Om jalapeñon är mild, hacka ner en andra.
(Tänk på att det är i kärnorna som den mesta hettan sitter)
Lägg i skål tillsammans med de sköljda bönorna.
2. Mixa med stavmixer till en kräm och tillsätt ett ägg, vatten, salt, ströbröd, hackad koriander och sesamolja.
3. Låt svälla i 10 min.
4. Forma till biffar med blöt hand, biffarna ska vara stora som en dosa hockeypulver.
5. Stek i kallpressat kokosfett eller rapsolja på medelhög värme. Obs! Vänd inte på biffarna för fort. Våga låta dom ligga kvar i pannan, och försök att bara vända på biffen en gång.
Serveringstips! Ät i wrap med picklad rödlök, kinakål, hackad koriander och het salsa.