Den här krispiga salladen passar perfekt till lunch!
Jag åt den själv nyss efter en löparrunda bland vårtecken och väldigt mycket smältvatten.
För att göra salladen vegansk, byt ut ägget mot hård tofu, och stek i olivolja, salt och chiliflakes.
Kålsallad med chiliägg
4 portioner
Spetskål 1/2
Rödkål 100g (en bit stor som en liten knytnäve)
Svarta bönor 1 burk
Avokado 2 st
Paprika tre små snackspaprikor i olika färger (eller en vanlig röd)
Persilja slätbladig 1 knippe
Cashewnötter rostade och saltade två nävar
Ägg ekologiska 4 st
Chiliflakes (eller caynnepeppar) 1 nypa
Olivolja
Saften från en halv citron.
Flingsalt
1. Strimla spets och rödkålen, lägg i stor skål.
2. Kärna ur paprika och finstrimla, blanda med kålen.
3. Skölj av bönorna och persiljan. Finhacka persiljan och blanda ner tillsammans med bönorna i skålen.
4. Sätt på en stekpanna med och ringla i olivoja. Stek 1 ägg per portion på medelvärme, bara på ena sidan, så låt det ta tid. Äggets gula ska vara lite rinnig. Strö över chiliflakes och salta.
5. Lägg upp salladen i 4 skålar, kärna ur avokado och skär i fyrkanter. Lägg ovanpå kålsalladen. Strö över cashewnötterna.
6. Ringla rikligt med olivolja över tallrikarna, strö över flingsalt och placera ett ägg högst upp.
Pressa saften av en halv citron över de färdiga tallrikarna.
Tada!
En reaktion på ”Kålsallad med chiliägg”