Mariannekakor
ca 30 st
Smör 200g (rumstempererat)
Socker 2dl
Ljus sirap 2 msk
Nutella 1 rågad matsked
Salt 1 krm
Vetemjöl 5 dl
Bakpulver 1 1/2 tsk
Marianne karameller 15 st
1. Låt smöret stå framme tills det blivit mjukt.
2. Sätt ugnen på 175°. Lägg smöret i en stor skål. Tillsätt strösockret och vispa med elvisp tills smöret blivit luftigt.
3. Tillsätt 1 rågat msk Nutella. Fortsätt vispa. Tillsätt sirapen, och fortsätt vispa tills allt är blandat.
4. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en annan bunke.
5. Tillsätt de torra ingredienserna i smörblandningen och fortsätt vispa.
När allt är blandat ska det vara en mjuk massa.
6. Hacka 15 st Marianne. blanda ner med händerna i kaksmeten.
7. Ställ in en kort stund i kylen och låt den stelna lite.
8. Dela kakdegen i två, rulla ut till två ca 2 cm tjocka rullar.
9. Skär rullarna så att du får ca 1.5 cm stora bitar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. under. Ca 9 stycken på varje plåt. De rinner ut när de gräddas.
10. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
Sätt på kaffet!
Oj oj va goooda de ser ut.. och fina och jämna också! Mina kakor blir aldrig så jämna å fina 😉
GillaGilla