Saffransås
4 Portioner
Palsternacka 1 medelstor
Paprika röd 1 st
Saffran 1 paket
crème fraiche 4 dl
Salt
Parmesan (fint riven) 1 dl
Smör att steka i
Pasta ca 300g (stora snäckor)
1. Sätt på pasta vattnet nu. Skala palsternackan och ta ut kärnhuset ur paprikan utan att skära den i smådelar. Ett tips är att skära runt stjälken och sedan lyfta ur kärnhuset. Dela sedan paprikan i två och skär med lätt hand bort de vita trådarna.
2. Skär paprikan och palsternackan i ca 5cm smala stavar.
3. Värm en panna på medelhög värme och stek grönsakerna i smör. När de fått färg, tillsätt saffran, 1 tsk salt och creme fraiche. Låt såsen koka upp, men sänk värmen till lägsta värme så snart allt blandats och fått en fin gul färg.
5. Riv parmesan fint och tillsätt ca 1 dl i såsen när temperaturen på såsen gått ner.
6. Häll av pastavattnet och blanda alltsammans.
Servera med riven parmesan och svartpeppar. Supergott!
Ser riktigt gott ut! Hittade hit via instagram. Grymma recept och inspiration! Försöker äta vegetariskt/veganskt i den mån det går. ÄLSKAR verkligen gröna recept eftersom min fantasi annars har baserats på kött. Keep up the good work! 🙂
GillaGillad av 1 person