Fänkålssallad med chèvre och fysalis

fänkålpluppFänkålssallad med chèvre och fysalis
2 portioner
Fänkål 2 st stora
Babyspenat 2 stora nävar
Chevré 100 g
Fysalis 1 ask
Citron 1/2
Valnötter 1 1/2 dl
Smör (att steka i)
Flingsalt
Honung

1. Sätt ugnen på 200°. Skiva upp Fänkålen i tjocka skivor.
Stek i järnpanna med smör tills alla sidor fått färg. Salta lite.
Lägg i en liten ugnssäker form.
2.  Smula chèvre över fänkålen och ställ in i ugnen.
3. Skala och skölj fysalis, dela på mitten.
4. Skölj babyspenat och lägg upp i två skålar.
5. Rosta valnötterna i torr panna.
6. När Osten fått färg och börjat smälta, ta ut fänkålen ur ugnen.
7. Pressa citron över spenaten och ringla lite olivolja.
Lägg sedan fänkålen över spenaten. Strö över valnötter och fysalis.
Ringla lite honung över alltsammans och lite flingsalt.
Ät genast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s