Saffrancouscous med sötpotatis och grillad aubergine
4 portioner
Couscous 3 dl
Saffran 1 pkt
Apelsin 1 st
Persilja ett stort knippe
Aubergine 3 st
Sötpotatis 1 st
Kanelstång 1 st
Pumpafrön 1 dl
Salt
Olivolja
1. Sätt ugnen på 200°. Skär auberginen på längden, salta och olja på båda sidor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen.
2. Koka upp 3.5 dl vatten med 1 stor nypa salt, saffran och en kanelstång. När vattnet kokar, lägg i couscous och rör om. Dra av från plattan och lägg på lock. låt stå.
3. Skala och hacka sötpotatisen i sockerbitsstora kuber. Stek i järnpanna med olivolja på medelhög värme.
4. Skölj och finhacka persilja, Lägg i stor skål. Pressa apelsinen över persiljan, tillsätt ca 1/2 dl olivolja. Rör om. Titta till auberginen, ta ut när den fått färg, låt svalna.
5. Häll ner pumpakärnorna i stekpannan. Salta.
6. Ta av locket från couscousen. Rör med gaffel så att den delar sig ordentligt. Häll i skålen med persiljan, blanda. Tillsätt potatisen och pumpafröna, blanda och lägg upp på fyra tallrikar.
7. Klipp auberginernas längder i i mindre bitar och placera ovanpå couscousen.
Ät!