Penne med söt gräddsås och hasselnötter
4 portioner
Röda körsbärstomater 500g
Hasselnötter 2 dl
Solrosfrön 1 dl
Vitlök klyftor 2 st
Vispgrädde 40% 2.5 dl
Parmesan finriven 2 dl
Persilja slätbladig 1 litet knippe
Olivolja
Socker
Salt
Penne 400 g
1. Sätt ugnen på 200° Skölj tomaterna och lägg dom i en liten form. Ringla olivolja över tomaterna och låt de stå i mitten av ugnen tills skalet börjat få färg. Ta ut och salta (en nypa) och sockra (en stor nypa) sänk värmen till 150°
2. Hacka hasselnötterna och häll de tillsammans med solrosfröna och ställ tillbaka formen i botten av ugnen.
3. Koka upp pastavatten, salta och lägg i penne.
4. Finhacka två vitlöksklyftor, fräs vitlöken på låg värme med olivolja i sautépanna eller tjockbottnad kastrull.
5. Kontrollera pastan, den ska vara lite hård när du häller av pastavattnet genom durkslag. Häll ned pastan med vitlöken. Ta ut formen från ugnen och häll ned tomaterna och nötterna. Salta, ca 1 tsk och rör väl.
6. Tillsätt Grädden och höj värmen. Den tjocknar snabbt när det börjat koka. Rör om regelbundet, så fort grädden tjocknat dra bort från plattan.
7. Tillsätt finhackad persilja, riv ner ca 1 dl parmesan, rör om, servera och ät!