Butternutpaj med rosmarin

pumpapaj
plupp
Butternutpaj med rosmarin

Butternutpumpa 1 st
Rosmarin torkad 2 tsk
Ägg ekologiska 3 st
Vispgrädde 40% 3 dl
Herrgård lagrad 200 g
Sellerisalt 1 tsk
Salt

Smördeg 1 rulle (finns att köpa i kyldisk)

1. Sätt ugnen på 250°. Skala pumpan, kärna ur och dela i fyra långa stavar.
Lägg i ugnsäker form, häll på olivolja och salta.
Ställ in i mitten av ugnen.
2. Ta fram en form med avtagbar botten. Kavla smördegen lite tunnare och lägg i formen, skär bort de bitar som är längre och forma så att kanten blir ungefär 10 cm. Sänk Ugnsvärmen till 175°
3. När pumpan fått färg, ta ut, låt svalna lite och hacka i tunna små bitar.
Lägg i pajformen. Strö rosmarin över.
4. Riv osten och lägg ett jämnt lager över pumpan.
5. Vispa ihop ägg, sellerisalt och vispgrädde.
Häll över pajen, ställ in i ugnen och låt den gräddas i ca 45 min.
Ät med grönsallad till!

2 reaktioner på ”Butternutpaj med rosmarin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s