Goji Girls grönsaksbuljong

Att koka sin egen buljong är lite tidskrävande, men helt fantastiskt.
Buljongen håller ungefär 1 vecka i kylen och passar till såser, soppor och i grytor.
Den går även att frysa in!
Satsen är en neutral buljong som passar till alla typer av rätter.
Det enda du behöver är en stor kastrull, lite tid och så grönsaker såklart.

vegetariskbuljong

veganplupp
Grönsaksbuljong
Ca 4-5 liter
Morot 4 st
Gul lök 2 st
Röd lök 1 st
Fänkål 1 st
Blekselleri 1 bunt
Vitlök klyftor 10 st
Persilja 1 riktigt stort knippe
Lagerblad 5 st
Kryddpeppar hel 1 msk
Katrinplommon torkade 5 st
Salt 2 msk

1. Skölj och hacka blekselleri, morot, och fänkål grovt.
2. Krossa vitlökarna mot knivens sida.
3. Skala och dela lökarna på mitten.
4. Använd en stor kastrull ca 10 liter.
Lägg alla grönsaker, kryddpeppar, persilja, katrinplommon och lagerblad i kastrullen.
Häll upp ca 8 liter vatten.
5. Koka upp och sänk värmen, låt sjuda i ca 3 timmar.
6. Efter tre timmar, om det kokat bort mer än hälften, tillsätt ca 1 liter vatten och salt. Låt koka i ca 30 min.
7. Provsmaka, tillsätt vatten för att späda. För mer koncentrerad smak koka ner ytterligare innan du häller upp i glasburkar.
8. Häll upp i glasburkar genom finmaskad sil och låt svalna. Förvara i kylskåp.

2 reaktioner på ”Goji Girls grönsaksbuljong

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s