Chilipasta med pistage och salvia

chilipastapluppChilipasta med pistage och salvia
2 portioner
Grön chili 1 – 1 1/2 st (beroende på önskad hetta)
Vitlök klyftor 4 stora
Salvia 1/2 kruka
Pistagenötter 150 g
Paprikapulver 1 tsk
Olivolja
Salt
Parmesan
Spagetti 200 g

1. Sätt på pastavatten i en stor kastrull.
2. Kärna ur chilifrukten, skala vitlöksklyftor. Finhacka.
3. Skala pistagenötter och hacka grovt.
4. Salta pastavattnet, lägg i pastan när vattnet börjat koka.
5. Sätt på en stekpanna på medelvärme, ringla i rikligt med olivolja.
Tillsätt chili och vitlök. Sänk värmen och fräs på låg värme. Tillsätt paprikapulver.
Finhacka salvia och tillsätt tillsammans med pistagenötterna när vitlöken blivit lite genomskinlig.
6. Häll av pastavattnet genom drukslag.
7. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt nöt och chiliblandningen och rör om.
Servera med riven parmesan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s