Grönsallad med svartrot och plommon

svartrötterplupp Grönsallad med svartrot och plommon
Kruksallad 1 st
Ruccola 2 nävar
Svartrötter 400g (1 påse)
Plommon 1 st
Valnötter 1/2 dl
Chèvre ca 200 g
Citron 1 st
Olivolja
Smör (att steka i)
Flingsalt

1. Dela citronen i två och pressa saften från halva citronen i en kastrull med ca 1 liter vatten.
2. Skala svartrötterna, dela på längden och sedan i 5cm långa bitar. Lägg i vattnet, sätt på spisen och koka upp. Låt koka i ca 8 min, häll av vattnet genom durkslag.
3. Samtidigt som svartrötterna kokar, hacka valnötterna och rosta i liten torr panna, var försiktig! de bränner lätt. När de fått lite färg, ställ åt sidan.
3. Ta fram stekpanna, smält smör och stek svartrötterna på medelvärme så att de får färg. Samtidigt som du steker svartrötterna, sätt på ugnen på 250°.
4. Skölj kruksalladen och skär. Lägg upp på två tallrikar. Skölj ruccola och lägg ovanpå.
5. Dela chèvre i två delar och lägg på plåt med bakplåtspapper under. Ställ in högt upp i ugnen.
6. Skär plommonet i halvmånar. Lägg över ruccolan. Om svartrötterna fått bra med färg, stäng av plattan och ställ åt sidan.
7. Vispa snabbt ihop ca 2 msk olivolja med saften från den andra citronhalvan. Häll över tallrikarna och strö lite flingsalt ovanpå.
8. Ta ut chévren när den fått färg.
Lägg svartrötterna ovanpå salladen, och sedan chévre ovanpå dem.
Strö valnötterna över och ät genast!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s