Nudelsoppa med pak choi och ostronskivling

nudelsoppapluppNudelsoppa med pak choi och ostronskivling
4 små portioner
Äggnudlar 250g
Ostronskivling 400
Pak choi 250 g (2 st)
Soja ljus 4 msk
Ingefära 1 halv tumme
Citrongräs (torkad) 1 msk
Chili flakes 1 nypa
Solrosolja 3 msk
Gräslök ett litet knippe
Kokosolja (kallpressad) 2 msk
Buljong (Goji Girls recept) 1.5 liter

1. Koka upp vatten i en liten kastrull lägg i äggnudlarna och koka på medelvärme tills de är klara, häll av i durkslag och ställ åt sidan.
2. Samtidigt som nudlarna kokar, dela ostronskivlingen efter de små hattarna,
så att du får en liten hög med små svampar.
3. Värm en panna, ringla i rikligt med solrosolja, tillsätt finriven ingefära, kokosolja, citrongräs och en nypa chiliflakes. Stek svampen gyllenbrun, lyft ur stekpannan och lägg i en liten skål. Häll 2 msk soya över svampen.
4. Dra av bladen från pak choi, skölj och dela på längden. Lägg i Stekpannan som svampen stektes i. Stek snabbt och ställ åt sidan. Tillsätt 2 msk soja.
5. Värm buljongen så att den sjuder. (Använd Goji Girls Grönsaksbuljong) för bästa resultat, annars går den att ersätta med tärningsbuljong. 3-4 Tärningar till 2 liter vatten.
7. Lägg upp nudlarna i skålar, häll buljongen över. Fördela svamp och pak choi jämnt över skålarna och häll i stekfettet. Klipp gräslök över.
Rör om och ät med pinnar och liten sked!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s