Belugasallad med polkabetor och vitlök

belugasalladveganpluppBelugasallad med polkabetor
4 portioner
Belugalinser torkade 2.5 dl
Polkabetor 6 st
Avokado 3 st
Rädisor 1 knippe
Lime 1 st
Olivolja 1 dl
Vitlök klyfta 1/2
Herbamare örtsalt 1 tsk

1. Skala polkabetorna, koka upp vatten i en kastrull, salta rikligt och lägg ner betorna.
2. Mät upp linser och vatten, till 2.5 dl belugalinser går ca 6 dl vatten.
Salta och koka på låg värme i ca 15 min.
3. Samtidigt som linserna och betorna kokar, skölj rädisorna.
Dela på längden och skär i tunna halvmånar. Lägg i en liten skål.
4. Pressa lime i ett glas, tillsätt herbamare, vitlök och olivolja,
vispa ihop med gaffel tills dressingen tjocknat.
5. Dela 3 avokado och ta bort kärnorna, vänta med att gröpa ut köttet.
Håll avokadon försiktigt i handen och skär köttet på längden i tunna skivor med stadig hand och vass kniv. (om avokadon är för hård eller trådig gör ej på detta sätt då du lätt kan skära dig i handen.) gröp då ut köttet och skär på skärbräda.
6. Häll av linserna genom finmaskig sil, häll upp i skål och låt svalna något.
7. Ta av polkabetorna från spisen och häll av vattnet.
Lägg upp dem på skärbräda och låt svalna lite. Skär i tunna skivor.
8. Häll ner rädisor, dressing i skålen, vänd försiktigt ner avokadon,
den får inte bli mosig.
Lägg upp i skålar och placera betorna dekorativt ovanpå salladen.
Ät!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s