Sallad på tre bönor och chilipanerad halloumi

hallumi
plupp
Sallad på tre bönor och chilipanerad halloumi
2 portioner
Black eye bönor 1 burk
Kidneybönor 1 burk
Sojabönor gröna 100 g (hittas i frysdisken)
Körsbärstomater 1/2 ask
Lime 1 st
Koriander 1/2 kruka
Flingsalt 2 nypor
Halloumi 1 paket
Ägg 1 st
Ströbröd 1/2 dl
Paprikapulver 1 msk
Chipotle chilipulver 1/2 tsk
Olivolja

1. Skölj kidneybönor och black eye bönor genom durkslag och lägg i en skål.
2. Skär halloumin i 2 cm stora fyrkanter. Knäck ett ägg i en djup tallrik och vispa.
3. Mät upp ströbröd, paprikapulver och chipotle chili och blanda i en djup tallrik.
4. Lägg halloumin i  det uppvispade ägget, lyft sedan över till ströbrödsblandningen. vänd försiktigt så att alla bitar blir täckta. Upprepa en gång till med försiktig hand.
5. Ta fram en stekpanna och ringla i olivolja, värm upp på medelvärme. lägg i halloumi och sänk värmel lite. Stek på låg värme, och vänta med att vända på bitarna. låt det ta tid.
6. Samtidigt som halloumin steks, koka upp vatten i en liten kastrull. när vattnet kokar, häll i de frysta sojabönorna. Stäng av värmen och bort kastrullen från plattan. Efter ca 30 sekunder, häll av vattnet genom durkslag och blanda sojabönorna med de andra bönorna.
7. Skölj tomaterna, tela i kvartar och blanda ner i skålen. Glöm inte att titta till halloumin! vänd försiktigt på bitarna.
8. Klipp ner en halv kruka koriander bland bönorna. Pressa i saften från lime och tillsätt ca 2 nypor flingsalt, blanda väl.
Lägg upp bönsalladen i djupa tallrikar med halloumi ovanpå.
Ät!

4 reaktioner på ”Sallad på tre bönor och chilipanerad halloumi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s