Tofusallad från Wein
2 portioner
Romansallad 1 st
Ruccola 1 påse ( 60 g)
Tofu hård 250 g
Tomater små (kvist) 3 st
Pumpafrön 1/2 dl
Balsamvinäger
Soja ljus (kikkoman) 1 msk
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar (från kvarn)
1. Skölj alla grönsaker. Skär romansallden och lägg i skålar.
2. Placera ruccolan ovanpå romansalladen.
3. Skär tomaterna i halvmånar och placera ovanpå ruccolan.
4. Strö pumpakärnor ovanpå.
5. Skär tofun i cm stora skivor på diagonalen, dela sedan på mitten en gång.
Ta fram en järnpanna, hetta upp på medelvärme och ringla i olivolja.
Stek tofun länge på var sida så de får Färg, häll över ca 1/2 msk balsamvinäger och 1 msk soja. Vänd bitarna och stek en kort stund till.
6. Lägg upp tofu på tallrikarna och ringla olivolja över.
Skvätt några droppar balsamvinäger över, dra några varv med pepparkvarnen och strö över flingsalt.
Ät en solig dag!