Omelett med stekt lök och gröna ärtor
1 st
Ägg 3 st
Lök gul 1 st liten
Ärtor 1/2 dl
Cheddar riven 1 dl
Smör
Svartpeppar (från kvarn)
1. Knäck tre ägg i en liten skål och vispa ihop med en gaffel.
2. Skala löken och skiva i tunna halvmånar, ta fram en järnpanna värm upp på medelvärme, lägg i en matsked smör och låt smälta. När smöret smält stek löken gyllenbrun. När löken är klar, lägg up på lite tallrik.
3. Koka upp vatten i vattenkokare, lägg ärtorna i en liten skål, slå över och häll av vattnet efter ca 20 sek.
4. Ställ tillbaka pannan på plattan och lägg i en matsked smör, när smöret smält häll i det vispade äggen. Lyft pannan roterande och låt smeten rinna ut till kanterna. Ställ ner på plattan.
5. Ta fram cheddar och riv ca 1 dl. När omeletten börjat stelna lätt i kanterna men fortfarande är rinnig ovanpå, strö osten över och vik försiktigt ihop omeletten till en halvmåne med en böjlig stekspade.
Höj temperaturen och låt steka en mycket kort stund.
Dela i två och lägg upp på tallrik. Placera ärtor och stekt lök ovanpå och ät!
Ser superfint ut!
GillaGilla