Black-wrap med limekål
4 portioner
Svara bönor 2 burkar
Rapsolja 3 msk
Vitlök klyftor 4 st
Rödlök 1 st
Jalapeno färsk 1 st
Kokosolja (kallpressad) 2 msk
Tomatpuré 3 msk
Krossade tomater 1 burk
Chili peppar (chipotle) 1 msk
Herbamare (örtsalt) 1 msk
Socker 1 msk
Lime 2 st
Avokado 4 st
Vitkål (färsk) 400 g
Flingsalt 1 nypa
Tortilliabröd 8 st små
1. Finhacka rödlök, vitlök och jalapeno. Ringla rapsolja i en panna, stek lök och jalapeno på medelvärme.
2. Tillsätt kokosolja och tomatpuré. Fräs en kort stund, tillsätt sedan de krossade tomaterna. Sänk värmen något och tillsätt örtsalt, chilipeppar och socker.
3. Skölj av bönorna och blanda ner i tomatröran. Låt koka på låg värme.
4. Dela avokado i två och ta ur kärnorna. Gröp ur och skär i bitar. Lägg i en skål.
5. Strimla vitkålen och hacka grovt. Lägg i skålen.
6. Pressa lime, ringla över lite rapsolja och strö över flingsalt. Blanda.
Lägg lite av bönröran och limekålen i ett varmt tortilliabröd, rulla ihop och ät!
Men hallå, vitkål och citrus passar ju jättebra!? Har inte förstått det fören nu. Ja, alltså, jag ville göra detta men hade inget hemma förutom vitkål och citron. Blev i alla fall en jättegod sallad med lite fetaost och gröna linser.
GillaGillad av 1 person