Black-wrap med limekål och avokado

wrapveganpluppBlack-wrap med limekål
4 portioner
Svara bönor 2 burkar
Rapsolja 3 msk
Vitlök klyftor 4 st
Rödlök 1 st
Jalapeno färsk 1 st
Kokosolja (kallpressad) 2 msk
Tomatpuré 3 msk
Krossade tomater 1 burk
Chili peppar (chipotle) 1 msk
Herbamare (örtsalt) 1 msk
Socker 1 msk

Lime 2 st
Avokado 4 st
Vitkål (färsk) 400 g
Flingsalt 1 nypa

Tortilliabröd 8 st små

1. Finhacka rödlök, vitlök och jalapeno. Ringla rapsolja i en panna, stek lök och jalapeno på medelvärme.
2. Tillsätt kokosolja och tomatpuré. Fräs en kort stund, tillsätt sedan de krossade tomaterna. Sänk värmen något och tillsätt örtsalt, chilipeppar och socker.
3. Skölj av bönorna och blanda ner i tomatröran. Låt koka på låg värme.
4. Dela avokado i två och ta ur kärnorna. Gröp ur och skär i bitar. Lägg i en skål.
5. Strimla vitkålen och hacka grovt. Lägg i skålen.
6. Pressa lime, ringla över lite rapsolja och strö över flingsalt. Blanda.
Lägg lite av bönröran och limekålen i ett varmt tortilliabröd, rulla ihop och ät!

En reaktion på ”Black-wrap med limekål och avokado

  1. Men hallå, vitkål och citrus passar ju jättebra!? Har inte förstått det fören nu. Ja, alltså, jag ville göra detta men hade inget hemma förutom vitkål och citron. Blev i alla fall en jättegod sallad med lite fetaost och gröna linser.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s