Tomatsallad med grillad sötpotatis och halloumi
4 portioner
Körsbärstomater 2 askar
Sötpotatis medium 2 st
Timjan 1 kruka
Halloumi 400 g (2 st)
Citron 1 skvätt
Balsamvinäger 1 msk
Olivolja
Salt
Svartpeppepar från kvarn
1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i långa klyftor.
Lägg på plåt och ringla olivolja över. Dra några varv med pepparkvarnen och strö salt över.
Säll in i mitten av ugnen i ca 35-40 min. Kolla ofta!
2. Skölj tomaterna och lägg i skål.
3. Finhacka timjan och blanda med tomaterna.
4. Ringla över olivolja och tillsätt 1 msk Balsamvinäger. Rör om.
5. Lägg upp tomaterna i skålar. Titta till sötpotatisen, om den börjar se klar ut, sänk värmen lite och börja sedan med osten.
6. Skär halloumi i avlånga bitar och ta fram en panna. Stek osten på medelvärme med olivolja.
7. Ta ut sötpotatisen, placera ovanpå körsbärstomaterna.
8. Lägg den stekta osten ovanpå sötpotatisen. Dela en citron i två, pressa lite av citronen över osten. Håll en hand under citronen så rinner saften genom fingrarna samtidigt som du fångar upp kärnorna.
Servera!
Så gott skall testa det
GillaGilla