Rabarberpaj med hallon

rabarberpajrosapluppRabarberpaj med hallon
Rabarber 500 g
Hallonsylt 1 dl
Smör 300g
Strösocker 1  3/4 dl
Vetemjöl 6  3/4 dl
Vaniljsocker 1  1/2 tsk
Maizena redning 2  1/2 msk
Salt 2 små nypor
Form med avtagbar botten
Elvisp

1. Ta fram smöret i förväg så att de hinner mjukna.
2. Lägg: 1.5 dl socker, vaniljsocker, smör,
två små nypor salt och vetemjöl i en stor bunke.
3. Ta fram elvisp och vispa ihop blandningen tills det börjat dela upp sig i feta smulor. En tredjedel av degen är menat att smulas ovanpå rabarbern så lägg den delen tillbaka i bunken så länge.
4. Sätt ugnen på 200°. Tryck sedan ut resten av degen i formen.
Platta och jämna ut degen och tryck upp den mot formens ring så att det blir en 5 cm pajkant.
5. Skala rabarbern och skär i centimetertjocka skivor. Lägg i en skål.
6. Tillsätt 2.5 msk maizena redning, 3 msk socker och 1 dl hallonsylt. Rör.
7. Häll rabarber och hallonfyllningen i pajformen.
Smula över degsmulorna som du lagt undan i bunken.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 min.
Låt svalna i 20 min så att den får sätta sig.
Servera med vispad vaniljsås eller glass.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s