Sensommarsallad med rödbetor & blåmögelost
4 personer
Rödbetor 200 g (färska ett knippe)
Rödkål 100 g (en liten knytnäve)
Romansallad 1 st
Ädelost ekologisk 150 g
Salta och rostade mandlar 2 dl (finns bland naturgodiset)
Avokado 1 st
Nektariner 1 st
Rapsolja kallpressad
- Plocka fram ett stort fat. Skölj salladen och riv bladen i flera delar. Lägg upp på fatet.
- Sätt på vatten till rödbetorna och salta rikligt. Lägg ner rödbetorna och koka tills de är mjuka.
- Skölj och skiva nektarinen i smala halvmånar. Blanda tillsammans med romansalladen.
- Hacka avokado i små tärningar, lägg ovanpå salladen.
- Skiva rödkålen mycket tunt.
- Skala rödbetorna och dela i två om de är större än en golfboll. Placera ovanpå salladen.
- Smula ädelosten över, varva med rödkålen.
- Finhacka de salta rostade mandlarna och strö över.
Ringla över rapsolja, Servera!