Sensommarsallad med rödbetor & ädelost

sommarsallad copypluppSensommarsallad med rödbetor & blåmögelost
4 personer
Rödbetor 200 g (färska ett knippe)
Rödkål 100 g (en liten knytnäve)
Romansallad 1 st
Ädelost ekologisk 150 g
Salta och rostade mandlar 2 dl (finns bland naturgodiset)
Avokado 1 st
Nektariner 1 st
Rapsolja kallpressad

  1. Plocka fram ett stort fat. Skölj salladen och riv bladen i flera delar. Lägg upp på fatet.
  2. Sätt på vatten till rödbetorna och salta rikligt. Lägg ner rödbetorna och koka tills de är mjuka.
  3. Skölj och skiva nektarinen i smala halvmånar. Blanda tillsammans med romansalladen.
  4. Hacka avokado i små tärningar, lägg ovanpå salladen.
  5. Skiva rödkålen mycket tunt.
  6. Skala rödbetorna och dela i två om de är större än en golfboll. Placera ovanpå salladen.
  7. Smula ädelosten över, varva med rödkålen.
  8. Finhacka de salta rostade mandlarna och strö över.
    Ringla över rapsolja, Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s