Päronblommor med mandel
Smör 125g
Socker 2 msk
Mandelmassa 100g
Vetemjöl 2 1/4 dl
Mandlar 2 dl
Päron 2-3 st
Salt 1 nypa
- Knåda 2 msk socker, 2 1/4 dl vetemjöl och 100g smör till en deg i en skål.
- Riv ned mandelmassa och knåda in i degen.
- Skölj päronen och skär i månhalvor.
- Ta fram fyra små ungståliga formar.
Dela degen i fyra bitar och tryck ner en del i var form. - Forma blommorna. Tryck ned päronskivorna djupt i degen i cirkelmönster utifrån och in.
Platta till med handen så att de sjunker ner. - Finhacka mandlarna. Blanda med 25g smör, 1 tsk socker och 1 nypa salt.
forma till fyra små bollar och lägg dessa i mitten av päronkakorna.
Grädda i ugnen i 175° 20 – 25 min.
Servera med vispad grädde!
Å vilka fina bilder! 🙂
GillaGilla