Mozzarellasallad med grillad zuccini
2 personer
Mozzarella 2 pkt
Mangold 1 påse
Zuccini 1 stor
Gula körsbärstomater 1 ask
Basilika 1 kruka
Svartpeppar (mald från kvarn)
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
1. Sätt ugnen på 200°. Skär zuccinin på mitten och sedan på längden i skivor.
Olja en plåt och lägg zuccinin på den. Ringla olivolja ovanpå. Strö flingsalt över.
Sätt in i mitten av ugnen, tills den börjat få en fin gyllenbun färg.
2. Skölj och skär tomaterna i kvartar.
3. Ta fram tallrikar. Skölj mangold och lägg upp i skålarna.
Fördela tomaterna över.
4. Skär mozzarellan i skivor och dela dessa på mitten med händerna. Lägg över salladen.
5. Plocka av bladen från basilikan och riv dessa över salladen.
6. Ta ut zuccinin och placera de grillade bitarna överst.
Ringla olivolja över. Strö flingsalt och skvätt ytterst lite balsamvinäger över.
Peppra och ät!