Morotssoppa med Koriander och färskpressad Apelsin
Morötter Ekologiska 1 kg
Crème Fraiche 5 dl
Purjolök 1 st
Apelsin 1 st
Koriander (malen) 2 tsk
Veg Buljongtärning 4 st
Persilja (slätbladig) färsk 1 litet knippe
Rapsolja kallpressad 3 msk
Svartpeppar från kvarn
Vatten ca 2 liter
1. Koka upp vattnet och lös buljongtärningarna i en stor kastrull.
2. Hacka purjolök och morötter grovt och lägg i den kokande buljongen.
3. Tillsätt 2 tsk malen koriander och 3 msk rapsolja.
4. När grönsakerna kokat sönder, passera med stavmixer.
5. Tillsätt créme fraiche. Soppan kan bli riktigt tjock om mycket vatten kokat bort, om detta hänt tillsätt mer vatten. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 10 min.
6. Passera ännu en gång och precis innan servering,
tillsätt saften från en pressad apelsin.
Finhacka persilja, häll upp soppa i tallrikar,
dra ett varv med pepparkvarnen och strö persilja över.