Polska gurkor med krondill och pepparrot

saltgurkaveganpluppPolska gurkor med krondill och pepparrot
Glasburkar 2 st
Gurkor små (värsteråsgurka) 2 kg
Krondill knippe 2 st
Pepparrot liten 1 st
Vitlöksklyftor från 1 hel vitlök
Vatten 2 liter
Salt (utan jod) 2 msk

  1. Koka upp vatten och lös upp saltet. När vattnet kokat upp ställ åt sidan.
  2. Tvätta gurkorna och lägg i glasburkarna.
  3. Skala pepparroten och skär i bitar. Lägg ner i burkarna.
  4. Skala vitlöksklyftorna och lägg ner i burkarna.
  5. Häll över det heta vattnet så att det nästan täcker gurkorna. Snurra ihop krondillen till en liten ring och lägg högst upp, pressa ner lite i burken.
    Om det finns plats för lite mer vatten, häll upp till kanten och stäng locket.
  6. Låt stå mörkt i rumstemperatur. Efter 1 vecka, ställ in i kylen.
    Ät som snacks efter 1 vecka eller låt gurkorna vila i några veckor och använd i soppor eller servera till grillad svamp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s