Polska gurkor med krondill och pepparrot
Glasburkar 2 st
Gurkor små (värsteråsgurka) 2 kg
Krondill knippe 2 st
Pepparrot liten 1 st
Vitlöksklyftor från 1 hel vitlök
Vatten 2 liter
Salt (utan jod) 2 msk
- Koka upp vatten och lös upp saltet. När vattnet kokat upp ställ åt sidan.
- Tvätta gurkorna och lägg i glasburkarna.
- Skala pepparroten och skär i bitar. Lägg ner i burkarna.
- Skala vitlöksklyftorna och lägg ner i burkarna.
- Häll över det heta vattnet så att det nästan täcker gurkorna. Snurra ihop krondillen till en liten ring och lägg högst upp, pressa ner lite i burken.
Om det finns plats för lite mer vatten, häll upp till kanten och stäng locket. - Låt stå mörkt i rumstemperatur. Efter 1 vecka, ställ in i kylen.
Ät som snacks efter 1 vecka eller låt gurkorna vila i några veckor och använd i soppor eller servera till grillad svamp.