Krämig höstpasta med rikedomar från skogen

svamppastapluppKrämig höstpasta med rikedomar från skogen
4 portioner
Blandsvamp 600 g
(Trattkantareller, Karljohan, gula Kantareller, Taggsvamp & Citronslemskivling)
Basilika 1 kruka
Vitlök 1 klyfta
Vispgrädde 5 dl
Sellerisalt 1 msk
Parmesan finriven 2 dl
Olivolja 2 msk
Penne 400 g

  1. Skölj och rensa svampen. Finhacka.
  2. Ta fram en sautépanna, eller djup stekpanna. Ringla i ca 1 msk olivolja och stek svampen på medelvärme.
  3. Finhacka en vitlöksklyfta. När svampen släppt ifrån sig all vätska, tillsätt vitlöken och ca 1 msk olivolja. Stek tills svampen tills den fått lite färg.
  4. Tillsätt 5 dl vispgrädde, 1/2 tsk salt och 1 tsk sellerisalt. Låt koka ner tills såsen tjocknar.
  5. Koka upp pastavatten. Följ instruktionerna på pastapaketet. Häll av vattnet när pastan är klar.
  6. Finhacka basilikan. Riv 1 dl parmesan.
  7. Rör ner parmesanen, basilikan i svampsåsen.
    När osten smält, häll ner i pastakastrullen och rör runt tillsammans med pastan.
    Lägg upp och ät med finriven parmesan!

En reaktion på ”Krämig höstpasta med rikedomar från skogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s