Krämig höstpasta med rikedomar från skogen
4 portioner
Blandsvamp 600 g
(Trattkantareller, Karljohan, gula Kantareller, Taggsvamp & Citronslemskivling)
Basilika 1 kruka
Vitlök 1 klyfta
Vispgrädde 5 dl
Sellerisalt 1 msk
Parmesan finriven 2 dl
Olivolja 2 msk
Penne 400 g
- Skölj och rensa svampen. Finhacka.
- Ta fram en sautépanna, eller djup stekpanna. Ringla i ca 1 msk olivolja och stek svampen på medelvärme.
- Finhacka en vitlöksklyfta. När svampen släppt ifrån sig all vätska, tillsätt vitlöken och ca 1 msk olivolja. Stek tills svampen tills den fått lite färg.
- Tillsätt 5 dl vispgrädde, 1/2 tsk salt och 1 tsk sellerisalt. Låt koka ner tills såsen tjocknar.
- Koka upp pastavatten. Följ instruktionerna på pastapaketet. Häll av vattnet när pastan är klar.
- Finhacka basilikan. Riv 1 dl parmesan.
- Rör ner parmesanen, basilikan i svampsåsen.
När osten smält, häll ner i pastakastrullen och rör runt tillsammans med pastan.
Lägg upp och ät med finriven parmesan!
Så gott
GillaGillad av 1 person