Veganska saffransbullar
Saffran 1.5 g (tre små påsar)
Socker 3 dl
Jäst 50 g
Vaniljsocker 1 msk
Salt 2 krm
Havremjölk 6 dl
Mjökfritt margarin 250 g (rumstempererat)
Vetemjöl special 20 dl
Fyllning
Mandelmassa 300 g
Strösocker 3 msk
Vaniljsocker 1 msk
Mjölkfritt margarin 200 g
Salt 1 nypa
- Häll ned saffran i en liten kopp. Tillsätt 1 msk socker.
Koka upp vatten och häll på 1 1/2 msk vatten. Rör och låt stå. - Smula ner jäst i en bakmaskin eller stor bunke.
- Värm havremjölk till fingervärme. Tillsätt saffranet, vaniljsocker,
3 dl strösocker. Rör ihop tills jästen löst sig. - Skär margarinet i små bitar.
Lägg ner i smeten tillsammans med 20 dl vetemjöl och 2 krm salt.
Kör i maskin i ca 15 min. Eller knåda för hand tills degen blivit slät och formbar. - Låt vila under duk i ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
- Riv mandelmassa, skär margarinet i små bitar och lägg i en skål.
Tillsätt sockret, en nypa salt och rör samman till en slät smet. - Kavla ut degen och smeta ut fyllningen jämnt över degen och rulla ihop till en lång rulle. Skär i 2 cm tjocka bitar och lägg i bullformar eller på plåt med bakplåtspapper.
- Pensla med havremjölk och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Passa bullarna!
Ta ut ur ugnen och bjud på fika när de svalnat.
Men så gott 😉
GillaGilla
Verkar himla smarrigt! Hur många bullar blir det ungefär? Hittar ej info om det.
GillaGilla
Karin! Det är en lite störe sats än en vanlig som brukar göras på 5 dl vätska.
ca 30 st blir det. Men det beror självklart på hur stora du gör dem! 🙂
GillaGilla
Nej det står fel i beskrivningen 2msk salt :-(((
GillaGilla