Veganska saffransbullar

veganskalussebullarveganpluppbrodplupp
Veganska saffransbullar

Saffran 1.5 g (tre små påsar)
Socker 3 dl
Jäst 50 g
Vaniljsocker 1 msk
Salt 2 krm
Havremjölk 6 dl
Mjökfritt margarin 250 g (rumstempererat)
Vetemjöl special  20 dl

Fyllning
Mandelmassa 300 g
Strösocker 3 msk
Vaniljsocker 1 msk
Mjölkfritt margarin 200 g
Salt 1 nypa

  1. Häll ned saffran i en liten kopp. Tillsätt 1 msk socker.
    Koka upp vatten och häll på 1 1/2 msk vatten. Rör och låt stå.
  2. Smula ner jäst i en bakmaskin eller stor bunke.
  3. Värm havremjölk till fingervärme. Tillsätt saffranet, vaniljsocker,
    3 dl strösocker. Rör ihop tills jästen löst sig.
  4. Skär margarinet i små bitar.
    Lägg ner i smeten tillsammans med 20 dl vetemjöl och 2 krm salt.
    Kör i maskin i ca 15 min. Eller knåda för hand tills degen blivit slät och formbar.
  5. Låt vila under duk i ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
  6. Riv mandelmassa, skär margarinet i små bitar och lägg i en skål.
    Tillsätt sockret, en nypa salt och rör samman till en slät smet.
  7. Kavla ut degen och smeta ut fyllningen jämnt över degen och rulla ihop till en lång rulle. Skär i 2 cm tjocka bitar och lägg i bullformar eller på plåt med bakplåtspapper.
  8. Pensla med havremjölk och strö över pärlsocker.
    Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Passa bullarna!
    Ta ut ur ugnen och bjud på fika när de svalnat.

4 reaktioner på ”Veganska saffransbullar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s