Rostad julpotatis med fänkål

rostadpotatis
veganpluppRostad julpotatis med fänkål
Potatis mjölig sort 2 kg
Fänkål 1 st
Apelsin 1 st
Citron 1 st
Rosmarin 1 msk
Flingsalt
Rapsolja kallpressad

  1. Skala potatisarna och koka i stor kastrull i saltat vatten i ca 7 min.
    Sätt ugnen på 180°. När potatisen kokat, häll av vattnet genom durkslag och låt potatisen ånga av sig.
  2. Ta fram en djup ugnsform. Ringla i rapsolja, tillsätt 1 msk rosmarin och tre nypor flingsalt. Rulla potatisarna i oljan och ställ in i ugnen i ca 40 min tills potatisarna är gyllene.
  3. Ta ut potatisarna och mosa till dem lite med en potatismosare, bara så att de spricker lite, men bara lite. Pressa apelsin och citron över potatisarna och vänd på dem.
  4. Skär fänkålen i skivor, vänd ner dessa bland potatisen, ringla på ytterligare rapsolja och strö en stor nypa flingsalt över.
    Ställ tillbaka potatisen i ca 30 min.
    Ät till jul och eller nyår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s