Smördegspaj med Grönkål
Grönkål 300 g
Vitlök 2 klyftor
Örtsalt 1 1/2 tsk
Vitpeppar 1 nypa
Ägg 3 st
Vispgrädde 3 dl
Gouda riven 3 dl
Smördeg (färdig) 1 rulle
Rapsolja kallpressad 2 msk
- Skölj och skär grönkålen i bitar. Värm en stekpanna, ringla i olja och stek grönkålen tills den tappat vätska och fått lite färg.
- Skala och finhacka vitlöken, tillsätt i grönkålen med 1 1/2 tsk örtsalt och en nypa vitpeppar.
- Ta fram form med avtagbar botten och lägg i smördegen. Skär till och pussla så att den täcker botten och kanter.
- Lägg i grönkålen och sätt ugnen på 200°.
- Knäck tre ägg i en skål, tillsätt vispgrädde och riven ost, blanda väl och häll över grönkålen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.
Så himla gott! Åts på julafton och flera dagar efter och nu står en dubbel sats i ugnen! Mums!
GillaGilla