Smördegspaj med grönkål

gronkalspajplupp
Smördegspaj med Grönkål

Grönkål 300 g
Vitlök 2 klyftor
Örtsalt 1 1/2 tsk
Vitpeppar 1 nypa
Ägg 3 st
Vispgrädde 3 dl
Gouda riven 3 dl
Smördeg (färdig) 1 rulle
Rapsolja kallpressad 2 msk

  1. Skölj och skär grönkålen i bitar. Värm en stekpanna, ringla i olja och stek grönkålen tills den tappat vätska och fått lite färg.
  2. Skala och finhacka vitlöken, tillsätt i grönkålen med 1 1/2 tsk örtsalt och en nypa vitpeppar.
  3. Ta fram form med avtagbar botten och lägg i smördegen. Skär till och pussla så att den täcker botten och kanter.
  4. Lägg i grönkålen och sätt ugnen på 200°.
  5. Knäck tre ägg i en skål, tillsätt vispgrädde och riven ost, blanda väl och häll över grönkålen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 min.

En reaktion på ”Smördegspaj med grönkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s