Äppelchutney med ingefära

appelchutneyveganpluppÄppelchutney med ingefära
Syrliga svenska äpplen 500 g
Torkade aprikoser 10 st
Vitlök 3 klyftor
Gul lök 1 st
Ingefära 1 tumme
Citron 1/2
Vitvinsvinäger 4 dl
Farinsocker 4 dl
Svart senapsfrö 1 tsk

  1. Skala ingefära och hacka i små tärningar, skala vitlöksklyftor och skiva vitlöken tunt. Skär löken i halvmånar.
  2. Skala äpplen och hacka i cm stora bitar. Finhacka aprikoserna.
    Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och koka rätt livligt i ca 30 minuter tills konsistensen är som sylt.
  3. Rör om regelbundet, när massan tjocknar kan den lätt fastna i botten. Låt chutneyn svalna och häll upp i en ren glasburk men ej med metallock.
    Förvara svalt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s