Söt kikärtscurry med tomater
Kokta kikärtor 500 g (2 burkar)
Tomatpuré 3 msk
Vitlök 6 klyftor
Gul lök 2 st
Ingefära 1 tumme
Krossade tomater 2 burkar
Socker 3 msk
Salt 2 tsk
Gul curryblandning 3 msk
Röd currypasta 1 tsk
Rapsolja
- Ta fram en stor gryta. Finhacka lök, vitlök och skala och finriv ingefära.
- Ringla i olja och stek alltsammans på medelvärme i rikligt med rapsolja.
När löken börjat få färg, tillsätt den gula curryn och stek ytterligare någon minut. - Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, den röda currypastan och ca 5 dl vatten. Tillsätt 2 tsk salt, 3 msk socker och åt koka i ca 10 min.
Samtidigt som grytan kokar, skölj kikärtorna i vatten. - Lägg i kikärtorna och låt koka på medelvärme tills såsen tjocknat.
Servera med basmatiris eller couscous.