Blomkål med spiskummin och lök

blomkålveganpluppBlomkål med spiskummin och lök
Blomkål 1 huvud
Gul lök 2 st
Svarta senapsfrön 1 msk
Spiskummin hel 1/2 tsk
Gurkmeja 1/4 tsk
Salt 1 tsk
Rapsolja

  1. Skiva lökarna i månhalvor. Skölj och dela blomkålshuvudet i små buketter.
  2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna, lägg i senapsfrön. När de börjat poppa, tillsätt lök och stek tills den blivit genomskinlig och glansig.
  3. Tillsätt mer olja, blomkål, gurkmeja och spiskummin. Ha tålamod och stek tills både lök och blomkål fått färg. Tillsätt sedan 4 msk vatten och 1 tsk salt.
    Rör om, och låt vätskan koka bort.
    Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s