Paj med körsbärstomater & kalamataoliver
Körsbärstomater 500 g (två askar)
Kalamataoliver 70 g (ca 20 st)
Champinjoner ca 100g
Gul lök 1 st
Vitlök 4 klyftor
Örtsalt 1 1/2 tsk
Vitpeppar 1 nypa
Ägg 4 st
Vispgrädde 4.5 dl
Prästost riven 3 dl
Pajdeg (färdig) 1 rulle
Rapsolja kallpressad 2 msk
- Sätt ugnen på 200 g°. Skölj och skär tomaterna i halvor, lägg i form, salta och ringla över olja. Ställ in i ugnen och låt stå i ca 15 min. De ska få färg men inte brännas.
- Gör rent svampen och finhacka tillsammans med vitlöken och den gula löken.
- Ta fram en stekpanna, ringla i rapsolja och stek på medelvärme tills svampen och löken fått färg tillsätt 2 dl grädde, 1/2 tesked örtsalt och vitpeppar. När grädden tjocknat, ställ åt sidan.
- Ta fram form med avtagbar botten och lägg i pajdegen. Skär till och pussla så att den täcker botten och kanter.
- Finhacka oliverna. Ta ut tomaterna från ugnen. Blanda dessa varsamt tillsammans med svampröran och oliverna. Lägg alltsammans i pajen, bred ut.
Blanda ner 3 dl riven ost. - Knäck 4 ägg i en skål, tillsätt 2.5 dl vispgrädde, 1/2 tsk örtsalt blanda väl och häll över pajen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.