Quinoasallad med grillad halloumi
2 stora portioner
Halloumi 250 g
Quinoa 1 dl
Svampbuljong 1/2 tärning
Citron 1 st
Vitlök 1 klyfta
Thaini (sesampasta) 1 tsk
Zucchini 1 st liten
Paprika röd 1 st liten
Röd lök 1 st liten
Bladpersilja 1 stort knippe
Olivolja
Salt
- Koka upp 2 dl vatten, tillsätt buljongtärningen och när den löst sig, quinoa.
Koka under lock ca 10 min, låt sedan stå under lock. - Finhacka paprika, rödlök och persilja. Lägg i en stor skål.
- Tvätta och skär zucchinin i 1 cm breda skivor på längden. Lägg på ett fat, olja och salta zucchinin lätt. Skär halloumin på liknande vis och lägg på fat.
- Riv vitlöksklyftan i en liten skål. Tillsätt saften från 1 citron, 2 msk olivolja, 1 tsk sesampasta och en stor nypa salt. Vispa samman dressingen och ställ åt sidan.
- Ta fram grill eller grillpanna, och grilla zucchinin så så alla sidor fått färg.
Lägg på fat och grilla halloumin. - Hacka zucchinin i stora bitar och lägg i salladsskålen.
Tillsätt quinoa och dressingen. Vänd runt och lägg upp i två djupa tallrikar.
Placera den grillade osten ovanpå.
Servera!