Glasnudlar med broccoli och cashewnötter
ca 6 portioner
Glasnudlar 250 g
Broccoli 1 stort huvud
Koriander 1 stort knippe
Isbergsallad 1 huvud
Cashewnötter naturella 2 dl
Rostad lök 1 1/2 dl
Lime 1 st
Röd chili 1 st
Svampbuljong 1 tärning (2 dl vatten)
Soja ljus 1/2 dl
- Skär bort endast det yttersta på broccolins stam, skölj och skiva sedan hela broccolin mycket tunt hela vägen upp till buketterna så att dessa blir mycket små.
- Koka upp vatten, dra av från plattan och lägg i glasnudlarna, ta upp efter ca 4 minuter. Lägg i durkslag, skölj kalla och klipp med kökssax så att du får mindre bitar. Lägg i stor salladsskål eller stor kastrull.
- Koka upp 2 dl vatten och lös upp buljongtärningen, låt koka ner lite och dra sedan av från plattan.
- Koka upp det vattnet du kokat nudlarna i och lägg i all broccoli, stam och buketter. Häll av genom durkslag efter ca 2 min koktid, broccolin ska vara grön och fast. Lägg tillbaka broccolin i kastrullen och häll över svampbuljongen. Låt stå.
- Pressa en lime i ett glas, häll i 1/2 dl ljus soja och finhacka chilin. Blanda med limesaften och sojan. Häll över nudlarna och blanda.
- Skölj och strimla isbergsallad i tunna strimlor. Skölj och hacka koriandern. Vänd ner broccoli med svampbuljong, isbergsallad och koriander i nudlarna.
- Rosta cashewnötter.
- Lägg upp i skålar, strö rostad lök och nötter över nudlarna. Servera!